X-faktor 2014 5.évad

Mentorok

Szűcs Gábor

2014. szeptember 06. - ReVik

Little G Weevil – polgári nevén Szűcs Gábor. 

 

littleg01.jpg

Amit érdemes tudni róla:

1. Little G Weevil a kezdetek kezdetén a dobolás iránt érdeklődött, tizenhét éves korában aztán áttért a gitározásra. John Lee Hooker (amerikai bluesénekes - a szerk.) hatására kezdett elbluest játszani.

2. 1998-ban alapította meg saját zenekarát. Évekig turnézott – főként Európában –, majd 2001-ben kiadta első saját dalát, Chump Change címmel.

3. „Egy új blues-sztár van születőben” – így vélekedett korábban Weevil munkásságáról Bob Margolin amerikai blues gitáros.

4.  2004-ben Memphisbe költözött, ahol (első európai blues-zenészként!) szerződést kapott a legendás Beale Streeten. 2005-ben elkészítette első önálló felvételét.

5. Szűcs Gábor éveken át mosogatással kereste a kenyerét, majd megnyerte a világ legnagyobb bluesversenyét (International Blues Challenge), ezzel pedig egy csapásra megváltozott az élete: a szakma ismeri és elismeri.

6. 2006-ban Angliába tette át székhelyét, 2007-ben aztán leszerződött az Egyesült Államok-béli King Mojo Recordsszal, 2008-ban felléphetett Kanadában, ahova – egy több állomásos turné keretein belül – többször visszalátogatott.

7. A számtalan saját szerzemény közül egyet édesapjának, Szűcs Istvánnak címzett. „14 éves volt, mikor a család elvesztette a földjét”" – hallható a dalban, amelyet a valóság ihletett.
 

8. Az X-Faktor új mentora először becenévként használta a Weevilt, majd később a művésznevébe is „beépítette”. A weevil magyar megfelelője a zsizsik.



info: http://www.nlcafe.hu/sztarok/20140603/x-faktor-uj-mentora-little-g-weevil-/


 

A bejegyzés trackback címe:

https://xfaktor5.blog.hu/api/trackback/id/tr236674501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása